Smetanova strjenka s češnjami
Popularna smetanova sladica (bolj znana kot panakota) z osvežujočim in aromatičnim češnjevim dodatkom.
Češnjev zavitek
Češnje operemo in razkoščičimo. Dodamo jim malo sladkorja, rum, cimet in 50 g drobtin, ter vse skupaj dobro premešamo.
V posodici dobro premešamo kislo smetano, 60 g drobtin in jajce.
Češnjev tiramisu
Za češnjev tiramisu operemo in izkoščičimo češnje. Skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in češnjevim likerjem jih damo v lonec, segrejemo in kuhamo približno 5-10 minut, da češnje spustijo sok.
Češnjeva torta z belim prelivom
V kozici stopimo maslo in mu dodamo čokolado, mlete otroške piškote in 80 g sesekljanih lešnikov.
Maso dobro pregnetemo in jo položimo v pekač za torte.
Češnjevo čajno pecivo
V plastični posodi penasto umešamo sladkor in jajca.
Masi dodamo mlete mandlje, stopljeno jedilno čokolado, zmehčano maslo, cimet, pecilni prašek in moko.