+386 51 229 770+386 41 845 362 info@cesnje.si
Pon. - Pet.: 07:00-20:00, Sob.: 07:00 - 15:00, Ned.: po dogovoru

Češnjeva torta z belim prelivom

Napotki za pripravo

V kozici stopimo maslo in mu dodamo čokolado, mlete otroške piškote in 80 g sesekljanih lešnikov.
Maso dobro pregnetemo in jo položimo v pekač za torte. Damo v hladilnik za 1 uro.
V lončki zmešamo jedilni škrob, vanilijeva pudinga in 1 dl mleka.
Preostalo mleko zavremo in vanj vmešamo sladkor. Med stalnim mešanjem dodajamo jedilni škrob s pudingom. Kuhamo 5 minut, nato maso ohladimo.
K pudingu dodamo skuto, stepeno sladko smetano in izkoščičene češnje.
Testo namažemo s pripravljenim nadevom in postavimo v hladilnik še za 3 ure.
Preostale lešnike sesekljamo in potresemo po torti.

Odgovori