+386 51 229 770+386 41 845 362 info@cesnje.si
Pon. - Pet.: 07:00-20:00, Sob.: 07:00 - 15:00, Ned.: po dogovoru

Češnjev tiramisu

Češnjev tiramisu

Napotki za pripravo

Za češnjev tiramisu operemo in izkoščičimo češnje. Skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in češnjevim likerjem jih damo v lonec, segrejemo in kuhamo približno 5-10 minut, da češnje spustijo sok. Posodo postavimo na stran, sok pa precedimo ter mu dodamo češnjev liker.
Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake zmešamo z maskarponejem in sladkorjem. Beljak stepemo v sneg ter ga previdno vmešamo v maskarponejevo maso.
Vsak piškot na hitro pomočimo v češnjev sok in jih položimo na dno pekača. En del češenj porazdelimo po piškotih in premažemo z maskarponejevo kremo. Nato položimo še eno plast piškotov in postopek ponavljamo, dokler ne napolnimo pekača. Vrhnjo plast premažemo z maskarponejevo kremo.
Češnjev tiramisu damo v hladilnik za vsaj 2 uri, preden postrežemo ga posipamo s čokoladnimi mrvicami.

Odgovori