+386 51 229 770+386 41 845 362 info@cesnje.si
Pon. - Pet.: 07:00-20:00, Sob.: 07:00 - 15:00, Ned.: po dogovoru

Smetanova strjenka s češnjami

Češnjeva strjenka

Napotki za pripravo

Želatino stresemo v hladno mleko, premešamo in pustimo nekaj minut, da nabrekne.
Češnje razkoščičimo in stresemo v posodo.

V posodi pristavimo in zavremo sladko smetano, mleko in polovico sladkorja. Približno pol decilitra vroče smetane prilijemo k želatini v mleku. Premešamo, da se želatina razpusti, nato pa vse skupaj vmešamo v preostalo vročo smetano. Dodamo vanilijev izvleček in sol, premešamo in precedimo skozi fino cedilo. Vročo maso nalijemo v manjše modelčke. Ko se ohladi, vsak modelček pokrijemo s prozorno folijo in za 4 ure postavimo v hladilnik, da se krema strdi.

Češnjeva omaka.
Češnje potresemo s preostalim sladkorjem ter prelijemo s portovcem in balzamičnim kisom; gl. izboljšanje. Pristavimo, počasi zavremo in kuhljamo približno 15 minut, da se češnje zmehčajo, omaka pa nekoliko zgosti. Omako nazadnje odstavimo in ohladimo na sobno temperaturo.

Odgovori